Mindfulness

Herken jij dit?

Je voelt de spanning al langer opbouwen in jezelf: je bent druk in je hoofd en mist het overzicht in je dag en week routines. Terwijl je op je werk zit, denk je aan wat er thuis gebeuren moet en anders om. Je vergeet van alles en voelt je misschien stuurloos en warrig.

Niet alleen het contact met je omgeving lijdt hieronder, maar ook dat met jezelf. Je oordeelt snel, bent vaker teleurgesteld of streng voor jezelf of anderen. Je voelt je gespannen, je onzekerheid groeit en de onrustig begint fysiek door te werken. Je slaapt slechter en dat heeft al helemaal geen positief effect.
Als je al tijd kon vinden voor ontspanningsmomenten met dierbaren, ‘vergeet’ je hiervan te genieten door de malende en piekerende gedachten die ongevraagd voorbij denderen in je hoofd.

Je hebt al zoveel geprobeerd, maar niets lijkt te werken en je groeiende angst vast te lopen wordt groter en groter; Aaaargh, help!

Bij overprikkeld zijn gaat ieder weldenkend mens twijfelen aan zichzelf. Alle (onbewuste) negatieve denkpatronen worden geactiveerd en ik weet uit persoonlijke ervaring, dat is geen pretje. En je herkent het zelf vast ook, de natuurlijke neiging om afleiding te zoeken is veel groter dan onderzoeken wat die onrust komt vertellen, zodat je ermee kunt ‘werken’.

Dit is precies wat Mindfulness je leert; hoe kan ik werken met weerstand die ik waar dan ook tegenkom? Mindfulness is simpelweg aandacht- en emotie regulatie training, door simpele oefeningen met de adem, zintuigen en het lichaam te doen. Deze oefeningen kun je zien als de mentale sportschool voor je hersenen. Met dagelijkse oefeningen maak jij je geest weer sterk en flexibel. Je traint je brein om te werken met alle input die je gedurende de dag tegenkomt. In relaties, in je werk, in jezelf. Kortom het is toepasbaar op alles wat je het leven ontmoet.

Wat als je besluit door te gaan op de oude manier?
Ik weet nog heel goed hoe hard ik naar oplossingen zocht, binnen de vorm van mijn oude leven. Ik zat vast en wist dat wat ik deed niet meer werkte. Toch hield ik liever vast aan alles wat ik al jaren deed, uit angst om wat ik kon verliezen. Ik zag niet in dat ik mezelf compleet aan het verliezen was, door me zo vast te klampen.
Ik zie dit veel mensen op verschillende leefgebieden, in meer en mindere mate doen. Hoe begrijpelijk ook, dit soort signalen negeren en door blijven gaan op de oude manier lijdt vaak tot:
– Oververmoeidheid, gebrek aan energie en focus.
– Lichamelijke klachten; hoofdpijn, rugpijn, darm- en hartproblemen, etc.
– Stress, depressie en burn-out.
– Relatie problemen.
– Financiële moeilijkheden.

Bedenk je dat alles eerst moeilijk is, voordat het makkelijk wordt. Elke nieuwe ervaring voelt eerst ongemakkelijk voordat het comfortabel wordt. Hoe meer je mag uitproberen en oefenen, des te beter het kan worden!

Stel je de volgende situatie nu eens voor;
Het is ochtend en je wordt wakker. Er staat een drukke dag op de agenda, maar toch kies je er bewust voor om rustig uit bed te komen, een glas water te drinken en je even uit te rekken. Op je gemak loop je naar de badkamer en zet je de douche aan. Je stapt onder de douche en richt de aandacht op de sensaties van het warme water dat over je huid stroomt. Je luistert aandachtig naar het geluid van het stromende water en het gekletter op de tegels. Je ruikt de geur van de douchegel en geniet van het zachte gevoel van het schuim op je huid. Als je klaar bent, droog je jezelf heel bewust af. Je voelt je helder en aanwezig, klaar voor wat er komen gaat vandaag.

Wouw, wat zou het goed voelen als je bewust kunt kiezen om je aandacht zo gefocust te kunnen richten en jezelf dit te geven om je energie en veerkracht te voeden! Je doucht niet langer dan normaal, het kost je dus ook geen extra tijd. Maar met deze kwaliteit van aandacht is jouw snelle-douche-routine veranderd in een zorgzaam en liefdevol oplaad ritueel als start van en voorbereiding op een drukke dag.
Dit is nog maar een klein voorbeeld van wat je leert te doen met Mindfulness beoefening. Stel je de impact van Mindfulness eens voor op jouw hele dag vol met dit soort kleine bewuste momenten. Je voelt je energiek, aanwezig, gefocust en bewust van jouw krachten en valkuilen.

En anders dan je misschien dacht is er niks zweverigs aan Mindfulness. Sterker nog, het is wetenschappelijk aangetoond dat je van Mindfulness beoefening:
– Beter gaat slapen
– Minder stress en spanning voelt
– Helpt bij angst en paniek
– Minder laat leiden door je emoties
– Verhoogde concentratie en aandacht
– Betere keuzes kunt maken
– Beter luistert naar jouw grenzen en wensen
– Verbetert je relaties
– Vergroot je creativiteit
– Ondersteund en verminderd fysieke pijn en kwaaltjes
– Vergroot je empathie en compassie
– Verbetering van je hele emotionele en mentale welzijn.

Met Mindfulness beoefening leer je te accepteren wat je niet kunt veranderen en je leert jouw kostbare energie te stoppen in dat wat je wel kunt veranderen. En je leert uit te zoomen om het verschil tussen beide te kunnen onderscheiden.

Zelf ontdekte ik de kracht van Mindfulness toen ik een paar jaar geleden voor behoorlijke uitdagingen kwam te staan rondom relatieproblematiek, een scheidingssituatie en het alleenstaande ouderschap wat hierop volgde. Mijn Mindfulness beoefening werkte zo transformerend, dat ik direct mijn persoonlijke missie voelde om zoveel mogelijk mensen wakker te schudden met bewustzijn!

Dit maakt mij een bevlogen trainer die jou niet alleen Mindfulness beoefening wilt leren, maar jou ook wil inspireren met al mijn persoonlijke ervaring en kennis tot het leven van een compleet nieuwe lifestyle. Ik herinner jou er graag aan hoe jij de uitdagingen van het leven weer met nieuwsgierige openheid, plezier en vertrouwen tegemoet mag treden. Ik reik jou met liefde aan hoe jij met Mindfulness oefeningen in ieder moment diep geluk kunt ervaren.

Dare to look and train your brain, zodat je al die struggles kunt ombuigen tot een vruchtbare voedingsbodem voor jouw persoonlijke groei!

Deelnemers zeggen dit over mijn Mindfulness cursus:

“Marlous straalt de Mindfullness-gedachte in alles uit, ook in haar doen en laten buiten de training om. De opbouw van de training was erg prettig. Er is ruimte om persoonlijke zaken naar voren te brengen, waarmee je echt concreet inhoud geeft aan Mindfulness in jouw leven.” – Christiaan.

“Ik vond het de Mindfulness cursus zo mega fijn. Ik kan beter met stress omgaan en door Marlous haar mooie voorbeelden kan ik meer rust vinden in dagelijkse situaties. Marlous is onwijs lief en meelevend en zij heeft mij tips gegeven die mij als persoon sterker hebben gemaakt! Aanrader!” – Noël.

“Marlous haar rust en vakkundigheid om de dingen helder te maken en in het nu te brengen zijn voor mij ontzettend waardevol en ik ben haar dankbaar voor wat ik van haar heb geleerd en nog steeds leer. Ze heeft een superscherp inzicht en weet je elke keer weer naar jezelf terug te brengen op een hele liefdevolle en respectvolle manier. Ik kan de cursus aan iedereen aanraden!” – Marieke.

“Marlous geeft de cursus heel natuurlijk en prettig. Zij leert je jezelf raad te geven, te luisteren naar je hart, waar je alle antwoorden kan vinden. Ik merk dat ik nu anders in het leven sta, ik maak me veel minder druk en pieker minder.” – Froukje

“Niet altijd makkelijk, wel heel zinnig en praktisch. Want hoe fijn is het om weer grip te ervaren op je eigen leven! Marlous haar oprechte aandacht, kundige visie en rustgevende en positieve uitstraling zijn een cadeautje voor mezelf geweest.” – Gwendolijn

Wil jij dit ook?

Dan nodig ik jou graag uit om met een groep van maximaal 8 deelnemers in 8 bijeenkomsten te gaan ervaren wat leven in het hier en nu voor jou kan betekenen. Geef jezelf mijn warme invoelende ondersteuning en laat je inspireren door mijn ervaring en kennis. Start nu door je aan te melden en begin met bewuster leven om alles uit jouw leven te halen wat er in zit!

We are all Students of Life, learning how to love the wonderful journey that Life really is. To love ourselves and everyone and everything in it, starting right NOW!!!

Heel veel liefs,
Marlous